Artikel Scootmobiel- en rolstoelpool

Bent u (tijdelijk) slechter te been maar staat u nog volop in het leven? Niets is prettiger dan zelf mobiel te blijven en er op uit te gaan. De scootmobiel- en rolstoelpool biedt uitkomst.

U heeft nu de gelegenheid om iedere dag een scootmobiel of een rolstoel te lenen in Zorgcirkel "De Keern" te Landsmeer. U kunt zich daarvoor persoonlijk of telefonisch melden bij de receptie van de Keern. Het adres is Burgemeester Postweg 9 in Landsmeer. U kunt ook bellen via het telefoonnummer 020-4877900.

Rolstoel lenen

Het lenen van een rolstoel gebeurt meestal als u er met familie opuit wilt of die incidenteel om een andere reden even nodig heeft. Een rolstoel kunt u (laten) ophalen bij De Keern. Die is opvouwbaar dus kan makkelijk in de kofferbak. De eerste keer krijgt u daarvoor een leenpas bij De Keern en vult u een bruikleenovereenkomst in.

Scootmobiel lenen

Voor het lenen van een scootmobiel is een haal- en brengservice mogelijk als u niet zelf naar De Keern kunt komen. Vrijwilligers van WonenPlus komen u dan ophalen van huis en brengen u naar De Keern. Ook kan het zijn, dat als u dichtbij De Keern woont, zij de scootmobiel komen brengen. De receptioniste van De Keern spreekt met u af hoe laat u de scootmobiel wilt hebben en belt de vrijwilliger. Als u met de auto opgehaald wilt worden, dan betaalt u aan de vrijwilliger een vergoeding van € 0,30 per kilometer.

Haalbaarheidsonderzoek scootmobiel

Voor het rijden op een scootmobiel is het wel nodig dat u eerst een haalbaarheidsonderzoek doet van 1 tot maximaal 3 rijlessen. Daarvoor maakt u een afspraak met de afdeling Revalideren en Behandelen van de Zorgcirkel via het telefoonnummer 088 55 99 100 of via de mail: Behandelsecretariaat@zorgcirkel.com. Voor het haalbaarheidsonderzoek betaalt u € 20 aan de ergotherapeut. Als blijkt dat u goed kunt rijden op de scootmobiel, dan regelen zij verder dat u een bruikleenovereenkomst krijgt en de leenpas.

Leenpas

Met de leenpas van de Scootmobiel- en Rolstoelpool Zaanstreek Waterland kunt u in alle gemeenten van Zaanstreek Waterland een rolstoel of scootmobiel lenen. Dus als u bijvoorbeeld een dagje naar Purmerend of Monnickendam wilt, dan kunt u ook daar een scootmobiel of rolstoel lenen. Zie voor alle uitleenpunten en verdere informatie: http://mijnzorgineigenhand.nu/scootmobiel.

Deze algemene voorziening is voorliggend op een maatwerkvoorziening.