Artikel Mantelzorg & Vrijwilligers

Mantelzorgers en vrijwilligers doen belangrijk werk. Omdat het niet anders kan of omdat ze het juist graag willen doen. Langdurig zorgen voor een ziek of gehandicapte naaste of hulp bieden aan een ander kan zwaar zijn. Daarom kunnen mantelzorgers en vrijwilligers wel een steuntje in de rug gebruiken.

Mantelzorg
Mantelzorg is de langdurige zorg voor iemand uit je directe omgeving die ziek of gehandicapt is. Het kan gaan om een familielid, vriend of buur. De zorg is vaak vanzelfsprekend, maar kan heel zwaar zijn. Overbelasting ligt op de loer.
Bent u of kent u iemand die mantelzorg verleent en daar problemen bij ondervindt? Ga dan naar Middelpunt voor informatie, advies en wellicht ondersteuning.

Vrijwilligerswerk
Zomaar iets doen voor een ander of bijdragen aan iets dat je na aan het hart ligt; vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de Landsmeerse gemeenschap. Vrijwilligerswerk is mooi om te doen, maar kan ook zwaar zijn.
Doet u vrijwilligerswerk? Kent u iemand in uw omgeving die vrijwilligerswerk doet en daar problemen bij ondervindt. Of wilt u als vrijwilliger aan de slag? Ga dan naar Middelpunt voor informatie, advies en wellicht ondersteuning.